Android - Software update

      11-04-2022     Reacties (0)

Door de software van je toestel te updaten, blijft hij altijd snel werken en heb je altijd toegang tot de nieuwste functies! Ook worden er met een update vaak kleine foutjes uit het besturinggsysteem gehaald, zodat de software beter loopt. 1) Tik op de app drawer onderaan het scherm. 2) Tik op 'Instellingen'. 3) Scroll naar beneden en tik op 'Apparaatinfo'. 4) Tik op 'Systeemupdates'. 5) Tik op 'Installeren'.

Lees meer

Android - Taal instellen

      11-04-2022     Reacties (0)

Om je toestel goed te kunnen gebruiken, is de juiste taal natuurlijk wel zo handig. Je toestel staat soms niet automatisch in het Nederlands ingesteld. Ook kan het natuurlijk zijn dat je de Engelse of een andere taal gebruikt. Taal instellen bij de eerste keer opstarten 1) Sluit je toestel af en doe je simkaart in je toestel. 2) Start de toestel op en ontgrendel je simkaart. 3) Tik op de taalinstellingen. 4) Scroll door de lijst en tik op je gewenste taal. 5) Ga verder met het instellen van je toestel. Taal handmating instellen 1) Tik op de app drawer onderaan het scherm. 2) Tik op 'Instellingen'. 3) Scroll naar beneden en tik op 'Taal en invoer'. 4) Tik op 'Taal'. 5) Kies de gewenste taal uit, en kies eventueel de regio waar de taal gesproken wordt.

Lees meer

Android - Apps op SD-kaart zetten

      11-04-2022     Reacties (0)

Is het geheugen van je toestel vol? Je kunt extra ruimte krijgen door een Micro-SD kaartje te gebruiken. Je kunt dan je applicaties op het geheugenkaartje zetten, in plaats van op je toestel. Staan je applicaties op je toestel? Wij leggen je uit hoe je deze overzet naar het geheugenkaartje. 1) Tik op de app drawer onderaan het scherm. 2) Tik nu op 'Instellingen'. 3) Scroll naar beneden en tik op 'Opslag en USB'. 4) Tik op 'Intern geheugen'. 5) Tik op 'Apps' en tik op de app die je wilt verplaatsen naar de SD-kaart. 6) Tik op 'Wijzigen'. 7) Selecteer de SD-kaart en tik op 'Verplaatsen'. 8) De app is nu verplaatst naar je SD-kaart!

Lees meer

Android - Verbinden met WiFi

      11-04-2022     Reacties (0)

Heb je hulp nodig bij het verbinding maken met een wifi-netwerk via je toestel? Dan zit je op deze pagina goed! Zo regel je binnen no-time dat je toestel weer toegang heeft tot een wifi-verbinding! 1) Tik op 'Apps'. 2) Tik op 'Instellingen'. 3) Tik op 'Wi-Fi'. 4) Tik op het schuifje bovenaan om Wi-Fi in te schakelen. 5) Er verschijnt een lijst met beschikbare netwerken. Tik op het netwerk waarmee je wilt verbinden. 6) Vul eventueel een wachtwoord in en tik op 'Verbinden'.

Lees meer

Android - Toestel resetten

      11-04-2022     Reacties (0)

Wanneer je toestel niet naar behoren werkt, of als je simpelweg je toestel wilt opschonen, dan kun je deze makkelijk resetten. Met de onderstaande uitleg heb je binnen no-time je toestel teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Zo werkt je toestel weer alsof deze net nieuw is. Let op: Je verwijdert hier echt alles mee van je toestel, inclusief foto's, apps, gegevens en instellingen. 1) Tik op 'Apps'. 2) Tik op 'Instellingen'. 3) Scroll naar beneden en tik op 'Back-up maken en terugzetten'. 4) Scroll naar beneden en tik op 'Fabrieksgegevens herstellen'. 5) Tik op 'Apparaat resetten' en vervolgens op 'Alles verwijderen'. Je toestel wordt gereset en is binnen enkele minuten weer klaar voor gebruik!

Lees meer

Android - Roaming uitschakelen

      11-04-2022     Reacties (0)

Met roaming maakt je toestel verbinding met een netwerk dat niet van je eigen provider is. Dit gebeurt bijvoorbeeld in het buitenland. In de EU betaal je tegenwoordig geen extra kosten meer voor roaming en kun je dus gewoon je bundels gebruiken. Buiten de EU en op zee gelden nog wel (hoge) kosten voor bellen, sms'en en internetten. In dat geval is het verstandig om roaming uit te schakelen, zodat je geen extra kosten maakt. 1) Open je 'Instellingen' vanaf het startscherm of het app-overzicht. 2) Tik op 'Mobiele netwerken'. 3) Tik op het schuifje naast 'Roaming', zodat deze uitstaat. 4) Roaming is nu uitgeschakeld!

Lees meer

Android - Mobiel internet inschakelen

      11-04-2022     Reacties (0)

Hulp nodig bij het instellen van de mobiele internetverbinding op je toestel? Dan zit je hier goed! Je bent zo ook buitenshuis overal bereikbaar voor je vrienden en familie. 1) Ga naar 'Instellingen'. 2) Tik op 'Wi-Fi & internet'. 3) Tik op 'SIM & netwerk'. 4) Tik op het schuifje naast 'Mobiele data'. 5) Tik op 'OK'.

Lees meer

Android - E-mail instellen

      11-04-2022     Reacties (0)

Lukt het niet om een e-mailaccount in te stellen op je toestel? Met de onderstaande instructies kom je er vast uit! Zo kun je makkelijk je e-mail instellen en kun je direct via je toestel je mails en agenda bijhouden en al je mailcontacten bereiken! 1) Open 'Instellingen' via het startscherm of via het applicatie-overzicht. 2) Scroll naar beneden en tik op 'Accounts'. 3) Tik op 'Account toevoegen' en kies het type account dat je wilt toevoegen. 4) Vul je e-mailadres in en tik op 'Volgende'. 5) Vul je wachtwoord in en tik op 'Volgende'. 6) Tik op 'Accepteren' om akkoord te gaan met de servicevoorwaarden en het privacybeleid. 7) Tik op 'Volgende' om een automatische back-up in te stellen. 8) Kies of je betalingsgegevens wilt instellen en tik op 'Doorgaan'. 9) Je...

Lees meer

Android - Datum en tijd instellen

      11-04-2022     Reacties (0)

Ga je op reis en wil je de datum en tijd van je toestel handmatig instellen? Of wil je dit aanpassen omdat je een probleem hebt met de datum en tijd? Je hebt met onze uitleg binnen no-time zelf de datum en tijd van je toestel ingesteld. 1) Open 'Instellingen' via het startscherm of via het applicatie-overzicht. 2) Scroll hier naar beneden en tik op 'Systeem'. 3) Tik op 'Datum en tijd'. 4) Tik op het schuifje naast 'Autom. tijd en datum' zodat deze functie uitstaat. 5) Tik op 'Datum instellen' om de datum handmatig in te stellen. 6) Tik op 'Tijd instellen' om de tijd in te stellen.

Lees meer

Android - Contacten overzetten

      11-04-2022     Reacties (0)

Wil je je contacten altijd en overal bij de hand hebben? Dan kun je deze makkelijk overzetten! 1) Open 'Instellingen' via het startscherm of via het applicatie-overzicht. 2) Scroll naar beneden en tik op 'Accounts'. 3) Tik op het account waarvan je de contacten over wilt zetten. 4) Tik op 'Accountsynchronisatie'. 5) Tik op het schuifje naast 'Contacten'. 6) Je contacten worden nu direct overgezet. Dit kan even duren.

Lees meer

Android - Contact toevoegen

      11-04-2022     Reacties (0)

Het is erg handig om contacten toe te voegen aan je toestel; zo hoef je geen telefoonnummers uit je hoofd te leren of op te zoeken. Als je een contact aanmaakt kies je zelf welke gegevens je invult. Je kunt er voor kiezen om alleen een naam en telefoonnummer op te slaan, maar je kunt bijvoorbeeld ook een e-mailadres, huisadres en verjaardag toevoegen. 1) Open via het applicatie-overzicht de app 'Contacten'. 2) Tik rechtsonderaan op de ronde knop. 3) Selecteer waar je je contact op wilt slaan. 4) Vul de gegevens van je contact in. 5) Tik op het vinkje rechts bovenaan de pagina. 6) Je contact is nu direct toegevoegd.

Lees meer

Android - Bluetooth koppelen

      11-04-2022     Reacties (0)

Hulp nodig bij het instellen van een Bluetooth-verbinding met je toestel? Dan zit je hier goed! Met deze tutorial lukt het je zeker om een Bluetooth-verbinding te maken tussen je toestel en een Bluetooth-apparaat. 1) Open 'Instellingen' via het applicatie-overzicht of het startscherm. 2) Tik op 'Bluetooth & apparaatverbinding'. 3) Tik op 'Nieuw apparaat koppelen'. 4) Er verschijnt nu een lijst met beschikbare apparaten in de buurt. Tik op het apparaat waarmee je verbinding wilt maken. 5) Controleer eventueel de code die in beeld komt en tik op 'Koppelen'. 6) De apparaten zijn nu gekoppeld. Je kunt bestanden delen of muziek afspelen.

Lees meer

Android - Back-up maken

      11-04-2022     Reacties (0)

Je hoopt het natuurlijk niet, maar het kan gebeuren dat je toestel kapot gaat of dat je het toestel kwijtraakt. Om ervoor te zorgen dat je in zo'n geval geen belangrijke gegevens mist, is het verstandig om regelmatig een back-up te maken van de bestanden op je toestel. Door een back-up te maken bewaar je een kopie van je gegevens in de cloud. Zo kun je altijd weer bij je foto's, contacten en WhatsApp-gesprekken; ook als dit niet meer via je toestel kan! Foto's 1) Open de 'Google Drive' via de Google-map op het startscherm of het applicatie-overzicht. 2) Open via de drie streepjes bovenin het menu. 3) Scroll naar beneden en tik op 'Instellingen' 4) Hier zie je het kopje 'Google Photos'. Tik op het schuifje naast 'Automatisch toevoegen'. 5) Je toestel maakt nu een back-up van al je...

Lees meer

Android - App-updates uitschakelen

      11-04-2022     Reacties (0)

De apps die op je toestel staan worden automatisch geüpdatet. Afhankelijk van je instellingen gebeurt dit als je verbonden bent met wifi of met het mobiele netwerk van je provider. In het laatste geval wordt er data uit je bundel verbruikt om de apps te updaten. 1) Open vanaf het startscherm of het app-overzicht de 'Play Store'. 2) Tik op de drie streepjes links bovenin het scherm, dit opent het menu. 3) Scroll hier naar beneden en tik op 'Instellingen'. 4) Tik nu op 'Apps automatisch updaten'. 5) Kies voor de optie 'Apps niet automatisch updaten'.

Lees meer

Android - Apps installeren

      11-04-2022     Reacties (0)

Je toestel is niet compleet zonder dat je nuttige en leuke apps installeert. Het installeren van een app gaat via de Google Play Store, de plek waar je alle beschikbare apps vindt. Op deze pagina leggen we precies uit hoe je een app installeert op je toestel. Zo kun je snel genieten van bijvoorbeeld Facebook of WhatsApp! 1) Open vanaf het startscherm of het app-overzicht de 'Play Store'. 2) Tik hier bovenin op de zoekbalk en tik de naam van je app in. 3) Kies een van de apps uit de lijst en tik hierop. 4) Tik op 'Installeren'. 5) Jouw gekozen app wordt nu gedownload en geïnstalleerd. Dit kan eventjes duren. 6) Op je startscherm verschijnt een icoon om de app mee te openen. Deze is nu direct klaar voor gebruik!

Lees meer

Android - APN instellingen

      11-04-2022     Reacties (0)

APN staat voor Access Point Name en dit is de naam van de verbinding die je provider gebruikt om je toestel te verbinden met het internet. Deze APN instellingen staan vaak al automatisch ingesteld maar dit betekent niet dat dit meteen de juiste instellingen zijn! 1) Open 'Instellingen' op het beginscherm van uw toestel. 2) Tik op 'Netwerk en internet' en vervolgens op 'Mobiel netwerk'. 3) Zoek naar 'Toegangspuntnaam', 'SIM-instellingen' of iets vergelijkbaars. 4) Voer hier de instellingen in. Deze zijn voor elke mobiele telefoonprovider anders. 5) Niet alles hoeft ingevuld te worden. Vul alleen precies in wat correct is voor uw mobiele telefoonprovider. 6) Ga terug en klik op het nieuwe toegangspunt om het te activeren! 7) Het kan zijn dat u uw toestel uit en weer aan moet zetten....

Lees meer

Android - TalkBack

      11-04-2022     Reacties (0)

Met TalkBack kun je je Android toestel ook gemakkelijk gebruiken wanneer je bijvoorbeeld slechtziend bent of wanneer je even niet naar je toestel kunt kijken. TalkBack is een functie van Google die simpel gezegd vertelt wat er op je toestel gebeurt. Daarnaast verandert TalkBack ook de manier van hoe je je toestel gebruikt volledig. In deze Tip en Trick leggen we uit wat TalkBack is, hoe je het gebruikt, en hoe je het aan- en uitzet. TalkBack verandert de manier waarop je je toestel gebruikt volledig. Normaal tikken op pictogrammen werkt niet meer; wanneer je ergens op tikt wordt er namelijk verteld welke functie je hebt geselecteerd. Er zijn verschillende 'gebaren' die je kunt gebruiken wanneer TalkBack is ingeschakeld. TalkBack inschakelen 1) ​​​​​​Ga naar de instellingen. 2) Scroll naar beneden en tik op...

Lees meer

Android - Overstappen vanaf Android

      11-04-2022     Reacties (0)

Als u moet overstappen van een oud Android-apparaat naar een nieuwer apparaat, wilt u natuurlijk al uw apps en gegevens overzetten. Gelukkig is dit gemakkelijk te doen, en Google biedt verschillende opties. Automatische back-up Voor een automatische back-up kun je Google Drive gebruiken. 1) Open Google Drive op je oude toestel en log in met je Google-account. 2) Tik op de drie streepjes linksboven en ga naar "Instellingen". 3) Tik vervolgens op "Maak back-up" en "Herstel". 4) Schakel "Maak back-up op Google Drive" in. 5) Wanneer je je nieuwe toestel voor het eerst inschakelt, verbind je het met een WiFi-netwerk. 6) Meld je aan bij Google Drive met hetzelfde Google-account dat je op je oude toestel hebt gebruikt. 7) Selecteer de naam van je oude toestel in de lijst met back-ups. 8)...

Lees meer

Android - Overstappen vanaf iOS

      11-04-2022     Reacties (0)

Als je overstapt van een oud Apple-apparaat naar Android, wil je al je apps en gegevens overzetten. Je kunt eenvoudig Google Drive gebruiken om foto's en video's over te zetten, maar ook e-mailinstellingen: 1) Download Google Drive uit de App Store en meld je aan bij de app 2) Tik op de drie streepjes rechtsboven 3) Tik vervolgens op het schroevendraaier icoontje en vervolgens op "Back-up" 4) Zorg ervoor dat alles geselecteerd is en druk op "Start Back-up" 5) Het kan nodig zijn om de iMessage registratie te resetten 6) Meld je aan op uw nieuwe toestel met dezelfde Google-account 7) Ga naar "Instellingen" en vervolgens naar "Accounts" 8) Voeg een G-Mail account toe 9) Klik op je Google-account en synchroniseer alles 10) Alles is gesynchroniseerd!

Lees meer

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies